Sunday 17 August 2008

Η Αληθινή Θρησκεία




Κάθε θρησκεία είναι ένας ασφαλής τρόπος ζωής με δοσμένες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που κρατούν τον άνθρωπο ερμητικά κλειστό σε κάθε νέα πληροφορία που το σύμπαν του προσφέρει για να τον οδηγήσει στην αλήθεια .

Κάθε θρησκεία όμως έχει ξεκινήσει από ανθρώπους οι οποίοι είχαν εναντιωθεί στις κατεστημένες θρησκείες και υπήρξαν δεκτικοί προς τις πληροφορίες που το σύμπαν είχε να τους προσφέρει.

Άνθρωποι σαν τον Ιησού δεν είχαν σκοπό να δημιουργήσουν νέες κατεστημένες θρησκείες αλλά θέλησαν να δώσουν στην ανθρωπότητα την αλήθεια .
Η τάση όμως των ανθρώπων να δημιουργούν θρησκείες μετάτρεψε την διδασκαλία που πρόσφεραν φωτισμένοι όπως ο Χριστός σε κατεστημένες και πάλι θρησκείες.

Οι ανθρώπου δυσκολεύονται να πάρουν την διδασκαλία ενός φωτισμένου ανθρώπου και να την κάνουν βίωμα. Για αυτό τον λόγο μεταμορφώνουν την διδασκαλία σε καλουπωμένη θρησκεία και έπειτα φανατίζονται με αυτή χωρίς όμως πραγματικά να βιώνουν τις αρχές τις διδασκαλίας της .

Μεγάλο βήμα για την πνευματική μας εξέλιξη θα έχει γίνει όταν αποφασίσουμε επιτέλους να παίρνουμε όλες τις αλήθειες που έχουν ειπωθεί μέσα από τις θρησκείες και να τις εφαρμόζουμε κάνοντας τες τρόπο ζωής.
Τότε μόνον και μόνον τότε θα καταλάβουμε τι είναι θείο και ποία είναι η πραγματική σύνδεση μας με αυτό

No comments: